Schade aan je auto, wat te doen?

05-10-2015

Schade aan je auto, wat te doen?

Je auto rijdt prima maar wat moet je nu doen als er een hele grote deuk in zit? Een auto is een vervoersmiddel en geen statussymbool. Maar rond rijden met een auto vol met deuken, flinke schade vindt niemand leuk. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om de auto door een schadeherstelbedrijf te laten repareren. Dit is echter vrij kostbaar waardoor veel mensen besluiten dit niet te doen. Zeker niet als de auto al een aantal jaar oud is. Wanneer dan een moment komt dat het auto wilt gaan verkopen is verkopen vaak niet gemakkelijk. Weinig particulieren zullen interesse hebben in een auto vol met krassen en deuken. Je kunt dan altijd overwegen de auto alsnog te laten repareren. Maar vaak blijkt dit niet de verstandigste keuze.

Veel schade-auto’s worden hierdoor verkocht aan een autosloperij of autodemontage bedrijf. Doordat de schade-auto nog geen hoge leeftijd heeft bereikt en slechts een jaar of vijf à tien oud is kan de autosloperij de bruikbare onderdelen nog goed verkopen. De tegenstelling tot een normale sloopauto deze worden vaak ingekocht omdat er te veel technische gebreken zijn. Deze kunnen wel worden verholpen maar het kost vaak zoveel geld dat repareren geen optie. Het is dan vaak verstandiger op zoek te gaan naar een goede occasion met een geldige apk-keuring zodat u hiermee nog een vol jaar de weg op kunt. In plaats van nog honderden euro’s in de auto te investeren.

Heeft u een schade-auto te kopen?

Wanneer u de pech heeft gehad dat u schade heeft gemaakt met u auto en deze niet meer allrisk is verzekerd zal u de eventuele reparatie kosten zelf moet betalen. Slechts weinig particulieren hebben hier nog zin in en besluiten dan ook de auto rechtstreekse verkoop. Het verkopen aan de autosloperij kan nog een leuke prijs opleveren. Naast sloopauto’s worden ook schadeauto’s kosteloos bij u aan huis opgehaald u kan rekenen een eerlijke vergoeding voor uw schadeauto. Natuurlijk is de staat waarin uw auto zich bevindt wel doorslaggevend belang. Een auto met frontale voor schade waarbij de motorkap is ingedeukt en de airbags zijn ontploft, de vooruit is gebarsten zal niet heel veel meer opbrengen gezien veel onderdelen kapot zijn gegaan. Het auto-inkopenbedrijf zal echter altijd proberen een zo goed mogelijke prijs voor de auto te geven. Zeker wanneer de onderdelen courant zijn en goed als tweedehands auto onderdeel kunnen worden aangeboden.
© Autocentrum Winter 2015