Vergis je niet in de autoverzekeringspremie

21-12-2015

Vergis je niet in de autoverzekeringspremie

Dat het aanschaffen van een (nieuwe) auto niet goedkoop is, hoeven we u natuurlijk niet te vertellen. Sterker nog, naast een huis en bijvoorbeeld een verbouwing zijn er maar weinig zaken in de privésfeer die een dusdanig hoog prijskaartje hebben. Het is daarom erg belangrijk om eens goed na te denken welke auto nu het beste bij u past. Gaat u bijvoorbeeld voor een wat kleinere auto of heeft u toch echt die grote gezinswagen nodig? De prijzen voor deze verschillende auto’s lopen natuurlijk redelijk uiteen. Stel daarom goed vast wat uw budget precies is en aan welke eisen de auto dient te voldoen. Toch is er daarnaast nog wat belangrijks: er dient een autoverzekering afgesloten te worden. Dat is waar in dit artikel wat verder op ingegaan wordt.

Een autoverzekering afsluiten is verplicht

Iedereen is verplicht om een autoverzekering af te sluiten voor zijn of haar auto. De premie die daarvoor in rekening wordt gebracht, komt maandelijks terug tussen uw vaste lasten. Omdat u natuurlijk niet verrast wilt worden door die autoverzekeringspremie is het verstandig om, voordat u een specifieke auto besluit aan te kopen, na te gaan wat de kosten zijn. De premie is namelijk niet alleen afhankelijk van uw persoonlijke kenmerken, maar ook van de eigenschappen van uw auto. U kunt uzelf waarschijnlijk immers wel voorstellen dat een Lamborghini verzekeren een ander verhaal is dan bijvoorbeeld een kleine Opel. Laat dit daarom ook zeker meewegen in uw eindoordeel.

Makkelijk autoverzekeringen berekenen

Waarschijnlijk denkt u nu dat dit makkelijker klinkt dan dat het daadwerkelijk is. Bij de combinatie ‘premie berekenen’ haakt u wellicht zelfs al af. Het klinkt namelijk lastig, en dat terwijl dat helemaal niet zo is. Online zijn er namelijk meer dan genoeg tools waarmee u wél eenvoudig uw autoverzekeringspremie kunt berekenen. U kunt zelfs de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Op die manier is het dus mogelijk om relatief snel een goedkope autoverzekering te vinden.
© Autocentrum Winter 2015