Dit is waarom je auto’s via een veiling moet verkopen

Autobedrijven zijn steeds op zoek naar manieren om hun voorraad wagens te verkopen, en dat is natuurlijk normaal. Hoewel wagens aan de man brengen in de winkel natuurlijk de meest voor de hand liggende oplossing is, bestaan er ook nog andere manieren om winst te maken. Bijvoorbeeld op een veiling.

Wat zijn daar nu eigenlijk de belangrijkste voordelen van? Hieronder lees je meer!

3 goede redenen om auto’s via een veiling te verkopen

1. Het is gemakkelijk én snel

Ten eerste is het verhandelen van wagens via een veiling erg gemakkelijk én het gaat snel. Bij een veiling weet je als verkoper van een wagen binnen de paar uur wie je wagen koopt, voor hoeveel en meer.

Zo hoef je je geen zorgen te maken over de verkoop van je diesel wagens of hybride auto’s, en dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent. Bovendien is het via een veiling een stuk gemakkelijker om auto’s te verkopen die bij groothandels niet gewild zijn.

2. Je krijgt vaak een goede prijs

Daarbij krijg je voor een auto die je via een veiling verkoopt vaak een heel goede prijs. En dat heeft dan weer te maken met de populariteit van bepaalde wagens. Zo kan het zijn dat iemand die deelneemt aan een veiling een specifiek merk en model zoekt. Als jij die als verkoper biedt, dan is de kans meteen groter dat die persoon bereid is om er méér voor te betalen!

3. Een specifieke doelgroep bereiken

Ten slotte bereik je via een autoveiling ook gewoon veel gemakkelijker een specifieke doelgroep. Mensen komen effectief op zo’n veiling samen omdat ze geïnteresseerd zijn in het aanbod. En dat betekent natuurlijk dat ze ook sneller iets zullen kopen. Wil je dus van een restaanbod aan wagens af geraken? Dan is een autoveiling vast en zeker het proberen waard.

Vind eerst de goede balans

Het is logisch dat je als autobedrijf niet al je wagens via een autoveiling verkoopt. Vindt daarom eerst een goede balans tussen rechtstreekse verkoop via je winkel en een veiling. Bovenstaande voordelen van deze laatste optie bewijzen in elk geval dat het de moeite waard is!

Zo vind je snel het beste automodel

Het enorme aanbod aan verschillende automodellen is tegenwoordig natuurlijk een luxe, waar we onszelf zeker gelukkig mee mogen prijzen. Toch maakt deze grote hoeveelheid aan mogelijkheden het vaak moeilijk om precies het goede automodel te vinden. Wil je zeker het beste model vinden voor jouw situatie, budget en meer? Stel jezelf dan onderstaande vragen en je doet de investering van je leven! 4 vragen om snel het beste automodel te vinden Hieronder een overzicht van de belangrijkste vragen die... Suite...

3 tips om snel een goede monteur te worden

Monteur worden: het is niet voor iedereen weggelegd, maar als je écht houdt van wagens en er tijdens je vrije dagen of uren het liefste van al aan sleutelt, dan is het misschien wel je ding. Natuurlijk is automonteur worden niet bepaald gemakkelijk, zeker als je beseft dat de wagens en andere voertuigen van tegenwoordig vaak complex in elkaar zitten. Als je onderstaande tips gebruikt, dan is het echter wel mogelijk om, mits een beetje inspanning, snel een goede automonteur te worden. Lees gauw... Suite...

Een goede gezinswagen kopen? Let hier zeker op!

Je gezin wordt groter, en dat betekent dat je dus een aantal belangrijke aanpassingen moet maken op het vlak van levensstijl én transport. De zoektocht naar een wagen die perfect bij jouw gezin past, die is niet altijd gemakkelijk. Toch vind je snel een goede kandidaat, als je met onderstaande zaken rekening houdt. 3 tips om de beste gezinswagen te vinden 1. Let op de beschikbare ruimte Het is logisch dat je bij het zoeken naar een gezinswagen vooral let op de beschikbare ruimte. Hoe groot je... Suite...