Dit is waarom je auto’s via een veiling moet verkopen

Autobedrijven zijn steeds op zoek naar manieren om hun voorraad wagens te verkopen, en dat is natuurlijk normaal. Hoewel wagens aan de man brengen in de winkel natuurlijk de meest voor de hand liggende oplossing is, bestaan er ook nog andere manieren om winst te maken. Bijvoorbeeld op een veiling.

Wat zijn daar nu eigenlijk de belangrijkste voordelen van? Hieronder lees je meer!

3 goede redenen om auto’s via een veiling te verkopen

1. Het is gemakkelijk én snel

Ten eerste is het verhandelen van wagens via een veiling erg gemakkelijk én het gaat snel. Bij een veiling weet je als verkoper van een wagen binnen de paar uur wie je wagen koopt, voor hoeveel en meer.

Zo hoef je je geen zorgen te maken over de verkoop van je diesel wagens of hybride auto’s, en dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent. Bovendien is het via een veiling een stuk gemakkelijker om auto’s te verkopen die bij groothandels niet gewild zijn.

2. Je krijgt vaak een goede prijs

Daarbij krijg je voor een auto die je via een veiling verkoopt vaak een heel goede prijs. En dat heeft dan weer te maken met de populariteit van bepaalde wagens. Zo kan het zijn dat iemand die deelneemt aan een veiling een specifiek merk en model zoekt. Als jij die als verkoper biedt, dan is de kans meteen groter dat die persoon bereid is om er méér voor te betalen!

3. Een specifieke doelgroep bereiken

Ten slotte bereik je via een autoveiling ook gewoon veel gemakkelijker een specifieke doelgroep. Mensen komen effectief op zo’n veiling samen omdat ze geïnteresseerd zijn in het aanbod. En dat betekent natuurlijk dat ze ook sneller iets zullen kopen. Wil je dus van een restaanbod aan wagens af geraken? Dan is een autoveiling vast en zeker het proberen waard.

Vind eerst de goede balans

Het is logisch dat je als autobedrijf niet al je wagens via een autoveiling verkoopt. Vindt daarom eerst een goede balans tussen rechtstreekse verkoop via je winkel en een veiling. Bovenstaande voordelen van deze laatste optie bewijzen in elk geval dat het de moeite waard is!