Een goede gezinswagen kopen? Let hier zeker op!

Je gezin wordt groter, en dat betekent dat je dus een aantal belangrijke aanpassingen moet maken op het vlak van levensstijl én transport. De zoektocht naar een wagen die perfect bij jouw gezin past, die is niet altijd gemakkelijk. Toch vind je snel een goede kandidaat, als je met onderstaande zaken rekening houdt.

3 tips om de beste gezinswagen te vinden

1. Let op de beschikbare ruimte

Het is logisch dat je bij het zoeken naar een gezinswagen vooral let op de beschikbare ruimte. Hoe groot je wagen is, hangt vooral af van het aantal personen dat je wilt vervoeren. Het gaat hierbij trouwens niet enkel om het aantal zitplaatsen, maar ook bijvoorbeeld de grootte van de koffer en voetruimte.

Wil je regelmatig familiereizen maken met de wagen? Dan is het beter om een iets ruimer model te kiezen. Zo zit je tijdens het rijden niet op elkaar schoot en geniet je er dus ook veel meer van. Zeker tijdens lange ritten is dat van groot belang.

2. Het aantal deuren is ook belangrijk

Vervolgens is het ook een goed idee om een automodel te kiezen met vijf deuren, zodat je meer vrijheid hebt als het gaat om de manier waarop je je kinderen en bagage in de auto plaatst.

Zoek je een extra veilige optie, bijvoorbeeld omdat je een jong kindje of baby’tje snel en gemakkelijk in de auto wilt stoppen? Dan is een automodel met schuifdeur misschien wel een goed idee. Ook heb je hierdoor meer ruimte om bijvoorbeeld een kinderzitje vast te maken en te ontkoppelen.

3. Extra gadgets en voorzieningen

Wil je het voor jezelf én je gezin ten slotte extra comfortabel maken? Dan ga je best op zoek naar een gezinswagen die ook wat extra voorzieningen en gadgets heeft. Denk maar aan een USB-poort om bijvoorbeeld een tablet op te laden tijdens het rijden. Zo zijn lange ritten voor je kindjes niet saai.

Ook let je best op de aanwezigheid van Isofix punten, waarmee je een kinderzitje veilig vastmaakt op de zetel. Andere goede voorbeelden zijn fietsophangsystemen, bekerhouders en meer, die het comfort van je wagen alleen maar ten goede komen!